Konverents "Toitumisteadlik kool" tõi kokku huvilised üle Eesti

Haridusasutuste toitlustamine Uudis Sündmus
17. oktoober

17. oktoobril Tartumaal Tõrvandi Kooli ruumes toimunud haridusasutuste toitlustuskorralduse konverents "Toitumisteadlik kool" tõi kokku eksperdid, praktikud ning kooli toitlustuskorralduse ja toiduharidusega seotud erinevad osapooled - ligi 160 inimest üle kogu Eesti, Saaremaast Võrumaani ja Ida-Virumaast Pärnumaani.

Koolitoit ei ole vaid portsjon toitu taldrikul - jõudu ja rõõmu pakkuv maitsev söögikord on eduka koolipäeva alustala, aidates lapsel ja noorel koolipäeva tegevustes aktiivselt osaleda ja panustades tervislike toitumisharjumuste kujunemisse.

Konverentsil jagati teadmisi ja kogemusi sellest, miks on oluline, et lapsed söövad igal koolipäeval maitsvat, tasakaalustatud ja mitmekesist toitu ning mida tuleb teha selleks, et nad tõepoolest koolis sööksid. Ettekanded ja töötoad keskendusid nii laste toitumise ja söömisharjumustega seotud teemadele kui ka kooli toitlustuskorraldusele laiemalt.

Ettekannetega esinesid Sotsiaalministeeriumi rahvatervishoiu osakonna nõunik Ingrid Põldsaar, Tartu Ülikooli rahvatervishoiu kaasprofessor Taavi Tillmann, arstiteadusüliõpilane, Eesti Arstiteadusüliõpilaste Seltsi teadliku toitumise projekti koordinaator Jesper Holter, Tervise Arengu Instituudi vanemspetsialist ja toitumisnõustaja Tuuli Taimur  ning EBSi Ärieetikakeskuse juhataja, kaasprofessor Mari Kooskora; oma arvamust ja ootusi koolitoidule jagas Parksepa Keskkooli õpilane Gloria Taaber

Lisaks ettekannetele toimus viis temaatilist töötuba:

  • “Kuidas muuta lasteaia- ja koolikoka eriala atraktiivseks?”
  • “Tankimisvahetunnist heaolutunniks - toiduhariduse algatused, mis loovad muutusi”
  • “Laste ja noorte toitumisharjumuste muutmine - võimalused ja väljakutsed”
  • “Hoia motiveeri ja innusta oma meeskonda”
  • “Mida muuta, et õpilased ei peaks enam puhvetisse minema?”

Kõigil osalejatel oli võimalus ise koolitoit ära proovida, sest toitlustust pakkus Tõrvandi kooliresto.

Sündmuse fotogalerii on SIIN.  Fotode autor: Arno Mikkor

Lisainfo konverentsi kava kohta on leitav SIIT.

Kuula intervjuud Kuku raadio "Maa elu" saates (alates 6. minutist), räägib Tartumaa Omavalitsuste Liidu arendusspetsialist, konverentsi korraldaja Kaidi Randpõld.

Korraldajad: Tartumaa Omavalitsuste Liit ja Tartu Biotehnoloogia Park koostöös Tartumaa Arendusseltsiga.
Konverentsi kaasrahastab Euroopa Liit programmide EIT Food, LEADER ja Interregi Balti mere programmi projektide "Circular FoodShift" ja “BSR Food Coalition” kaudu.

Lisainfo:
Kaidi Randpõld
arendusspetsialist
5326 8963
kaidi.randpold@tartumaa.ee